Hlavná ponuka
Recept na stiahnutie:
INGREDIENCIE:
1 ks syrový plát Havran
150 g šunka
125 g bryndza Havran *
125 g maslo Havran
1 ks tavený syr 100 g Havran
1 ks uvarené vajíčko
cibuľka a farebná paprika
* Ak nemáte radi bryndzu, môžete ju nahradiť jedným kusom taveného syra naviac.
Plát si vytiahneme z chladničky min. 30 minút pred prípravou a necháme ho zmäknúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku.
Zmiešame bryndzu, tavený syr, maslo a nakrájanú cibuľku. Ak je plát hrubší, vyvaľkáme ho.
Na celú plochu naukladáme šunku.
Na šunku rozotrieme pripravenú plnku.
Na plnku pretlačíme uvarené vajíčko. Môžete použiť koliesko na pretláčanie zemiakov.
Na plnku naukladáme nakrájanú papriku, alebo si papriku nakrájame na malé kocky a vmiešame do plnky. Ak obľubujete kyslú uhorku, môžete ňou nahradiť zelenú papriku. Plnka bude chuťovo výraznejšia.
Celé zrolujeme a dáme vychladnúť do chladničky.
Krájame na hrúbku 1 cm a podávame. Ideálne s bagetou.
Z celej rolády nakrájate cca 20 ks.